Menu:

Udělejte si radost paellou

Blíží se narozeniny Vašeho partnera a ráda byste mu uvařila nějakou delikatesu ze španělské kuchyně? Mezi nejvíce typická jídla této přímořské kuchyně je považována paella. Ačkoliv je paella často mylně považována za mezinárodní pokrm Španělů, paella pochází z Valencie. Pomocí internetového portálu recepty online si můžete také Vy z pohodlí domova tento pokrm velmi jednoduše připravit. Věhlasný český kuchař Zdeněk Pohlreich označuje paellu za jakousi luxusní verzi rizota.

K přípravě typického valencijského paella receptu budete potřebovat kuřecí a králičí maso, blistr pravého šaránu, zralé rajče, bílé fazole, vodu, snítka rozmarýnu, sůl, zavařené červené fazole a rýži na paellu. Typická valencijská paella se obvykle připravuje na pánvi, která je pro tuto přípravu určena. Jde o speciální nízkou rovnou pánev s uchy. Španělé tuto pánev pojmenovali paellera. Poctivá španělská paella by měla být méně lepivá. Kromě paelly připravené na valenciánský způsob si můžete doma připravit také paellu s mořskými plody. Inspiraci na další možné přípravy paell najdete také na zmíněné webové adrese online receptů.

Na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz objevíte recepty typické pro všechny španělské regiony. Recepty si můžete volit podle žánru i podle druhu pokrmu. Recepty si můžete vybírat také podle kalorických hodnot a doby přípravy. Španělské recepty online dbají také na osoby s různými dietami a umožňují tak výběr pokrmu bez lepku, mléka, mořských plodů, oříšků, škrobu i vaječného bílku. Pomyslnou jistotu v kramflících Vám dodají fotografie k receptu.

31. 10. 2016